Lige adgang til mobil- og internetdækning over hele landet

Akademikerne har sammen med en lang række erhvervs- og lønmodtagerorganisationer en vision om at sætte turbo på digitaliseringen i Danmark. Det fælles budskab gives nu videre til den nye regering i visionsdokumentet ”Danmark – Det mest digitale land i verden”.

 

I 2009 var Danmark nummer 1 på World Economic Forums liste over de lande, som har den største IT-parathed og evne til at omsætte fordelene ved IT til økonomisk vækst. I den nyeste opgørelse er Danmark faldet til en 15. plads ud af 143 lande – og det er en udvikling, som skal stoppes, hvis vi fortsat skal kunne tiltrække de mest dynamiske virksomheder og kloge hoveder. En af de allerførste forudsætninger for det er, at der er lige adgang til mobil- og internetdækning over hele landet – også i yderområderne.

”Vi skal have bedre mobil- og bredbåndsdækning nu. Det er umuligt at drive virksomhed eller arbejde fra en hjemmearbejdsplads på fornuftig vis fra et konkret geografisk område, hvis ikke mobil- og bredbåndsdækningen er velfungerende og stabil – og det er desværre ikke tilfældet over hele Danmark. Politikerne må stille krav om forsyningspligt og fuld dækning, når der udbydes tilladelser til etablering og drift af fx mobilnetværk”, udtaler Finn R. Larsen, formand for Akademikerne.

En stærk digital infrastruktur binder landsdele og lande sammen, så virksomhederne kan lokalisere sig, hvor de ønsker det – og samtidig ansætte medarbejdere, der kan arbejde hvor som helst og når som helst. Hvis ikke den nye regering tager udfordringen op med at øge digitaliseringen både i erhvervslivet og i den offentlige sektor, så risikerer Danmark at gå glip af et stort potentiale, og det vil betyde mindre vækst og færre arbejdspladser i virksomhederne i Danmark.

Læs visionen om Danmark som det mest digitale land i verden