Vi skal have det lange lys på i den offentlige sektor

Der er brug for et opgør med den kortsigtede styring af den offentlige sektor, hvor for meget bureaukrati og kontrol og for mange krav om dokumentation fjerner tid fra kerneopgaverne. Det er meldingen fra Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten i det politiske papir der skal danne grundlag for en ny socialdemokratisk regering.

Hos Akademikerne hilser man ambitionen om at tage det lange lys på velkomment, men peger på respekt for den danske model som værende afgørende for at skabe de bedste rammer for en velfungerende offentlig sektor. Formand for Akademikerne, Lars Qvistgaard siger: 

“Jeg er rigtig glad for at læse, at den kommende regering vil prioritere et fokus på kerneopgaver og arbejdsglæde i den offentlige sektor. De offentligt ansatte løfter rigtig mange forskelligartede opgaver. Fælles for os alle sammen er dog vores klare ønske om sammen at skabe den stærkest mulige offentlige sektor for danskerne.”

Lars Qvistgaard fortsætter:

“Vejen til en stærk offentlig sektor går gennem respekt for partssamarbejdet i den danske model. Derfor håber jeg også at opleve en ny regering, der giver parterne rum og plads til at nå til enighed om de præmisser, vi forhandler ud fra. Vi opnår de bedste resultater, når vi som fagbevægelse kan forhandle løn- og arbejdsforhold med arbejdsgiverne, uden at der bliver sneget politiske dagsordener ind ad bagdøren”