Genåbnede jobcentre skal have flere værktøjer til at hjælpe ledige i job på tværs af landet

Ledige højtuddannede har brug for, at der kommer flere greb i beskæftigelsesindsatsen, så de selv får mulighed for at række bedre ud til virksomhederne i hele landet. For at lette vejen til flere jobs bør jobcentrene vægte virksomhedspraktik og løntilskudsordninger højt, men der er også brug for målrettet opkvalificering og anerkendelsen af at freelance også er en vej til både selvforsørgelse og opgaveløsning i virksomhederne.

 

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, udtaler:

”Jeg er glad for, at de aftaler, som ledige og virksomheder indgår om støttet beskæftigelse igen kan træde i kraft – og i hele landet. Vi ved, hvor vigtigt dette er, hvis højtuddannede ledige skal i job i mindre virksomheder. Der er mange mindre virksomheder, der har fået behov for at få løst nye opgaver som følge af coronakrisen, og de har brug for fx de højtuddannedes kompetencer. Men mange virksomheder har lige nu ikke råd til at ansætte nye fuldtidsmedarbejdere på normale vilkår, før der igen kommer mere gang i ordrebøgerne”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

 

Efter at have være lukket ned i mere end to måneder er jobcentrene genåbnet fra dags dato. Under coronakrisen har flere krav til ledige været suspenderet, mens landets jobcentre har været nedlukket. Med dagens udmelding bliver, der samtidig åbnet for virksomhedsrettede tilbud som løntilskud og virksomhedspraktik.

 

”Vi hjælper bedst ved at sikre, at der hurtigere bliver bygget bro mellem ledige og virksomhederne. Løntilskud og virksomhedspraktiker er afgørende for at sikre en efterspørgsel hos virksomhederne og letter vejen til job for mange ledige med videregående uddannelser. Men det er vigtigt, at både virksomhederne, jobcentrene og de ansatte i de støttede jobs følger op på de forløb, der indbefatter praktik og tilskudsordning, så de bagefter kan føre til, at der komme så mange ordinære løntimer ud af dem som muligt”, siger Lars Qvistgaard.

 

For yderligere kommentarer kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.