Pressede nyuddannede får hjælp til job online

Med coronakrisen er vilkårene for jobsøgning med ét blevet forandret. Det rammer de nyuddannede som er i gang med at finde deres første job. Virksomhederne har stadig brug for dem, og der bliver stadig indkaldt til jobsamtaler. Men som jobsøgende skal man være i stand til at åbne dørene til virksomhederne på nye måder for at slå til.

De nyuddannede der er dygtige digitalt har længe haft en fordel, når de skulle finde deres første job. Denne forskel har kun fået endnu større betydning i dag. Jobsøgende er nu mere afhængige end nogensinde af hvor hurtigt og hvor godt de formår at samle op på de mange digitale muligheder, der gør sig gældende i jagten på job.

Digital pionerånd rykker

Akademikerkampagnen har gennem de seneste uger kørt onlinekurser for nyuddannede, der hjælper dem til at klare de nye udfordringer.

Charlotte Køster Mikkelsen (tv.) og Kristina Falkvist (th.) underviser her Akademikerkampagnens kursister digitalt.

”Det er på nogle områder en helt ny verden, de nyuddannede træder ind i for at finde job. De skal forberede sig på at forventningerne til, at de er dygtige digitalt både til research, i jobansøgningen, i markedsføringen af dem selv på nettet og til jobsamtalen er vokset. Evnerne til at præstere digitalt – også live – er afgørende. I mange virksomheder er den digitale kommunikation med omverdenen næsten den eneste de bruger lige nu. Det betyder, at man skal arbejde for at blive skarpere på fx LinkedIN og de mange andre digitale platforme hvor man præsenterer sig selv og virksomhederne skaber et indblik i, hvad de har brug for”, siger Kristina Falkvist, chefkonsulent, fra Akademikerkampagnen.

Konkrete gode råd

Akademikerkampagnen har samlet 5 gode råd til jobsøgning for nyuddannede under coronakrisen. Dem kan du læse her. Samtidig udgiver de hver uge et nyhedsbrev med tips og ny viden om jobmulighederne for nyuddannede forskellige steder i Danmark, som du kan tilmelde dig her.

Mange veje til jobbet

Der er mange muligheder man skal have fokus på som nyuddannet for at forbedre sine chancer for at få job. De steder, hvor det også var vigtigt at sætte ind for at styrke jobsøgningen før coronakrisen ramte, gælder stadig.

”Det er en svær situation de nyuddannede står i. Men der er meget, man selv kan gøre for at forbedre den. Alle de værktøjer vi har udviklet i Akademikerkampagnen, der skal bringe nyuddannede tættere på virksomhederne i deres jobsøgning, er fortsat vigtige og effektive at bruge. Det viser den gode respons, vi har fået på vores nye onlinekurser også”, siger hun.

Virksomheder afholder stadig jobsamtaler

Kristina Falkvist fortæller, at selvom mange tror, at virksomheder ikke ansætter folk længere, så er det ikke rigtigt. Akademikerkampagnen får stadig henvendelser fra virksomheder, der søger nye folk, og nyuddannede kaldes til jobsamtaler. Tempoet går måske langsommere – også på grund af de omstændigheder karantænereglerne giver – men virksomhederne har stadig brug for de nyuddannede, deres nye viden og deres opfindsomhed.

Har du lyst til at tilmelde dig Akademikerkampagnen onlinekursus om jobsøgning under coronakrisen for nyuddannede kan du klikke her. På nuværende tidspunkt er der planlagt at blive holdt kurser hver dag frem til sommer. Kurset er for nyuddannede akademikere på dimittendsatsgratis, der lægger deres CV på Akademikerbasen.